Guide Til Kaffebrygning
Hvad er Pour Over Kaffe?
Pour Over kaffe er egentlig blot filterkaffe, men ikke helt som du kender den hjemmefra.
Det er en specifik bryggemetode inden for specialkaffe, som giver dig fuld kontrol over hele brygningsprocessen.
Bryggemetoden indebærer, som navnet indikerer på dansk, at man “hælder vand over” kaffen, hvor der findes alverdens forskellige opskrifter på hvordan det gøres.
Læs vores simple guide til bryggemetoden nedenfor, eller se vores Youtube video:
Du skal bruge:
- Kedel (Gerne med “Svanehals” tud for præcis hældning)
- Kaffebønner (Vi anbefaler friskristede kaffebønner)
- Mangler du kaffebønner – Klik Her
- Kaffetragt (Hario V60 Kaffetragt)
- Kaffefilter (Hario V60 Papirfilter)
- En Kop eller Kande (Hario V60 Servingskande)
- Vægt & Timer (Til præcis dosering af kaffe og vand)
Køb Hario V60 udstyret fra KitchenOne.dk
Eller se vores Hario – V60 guide her:
Blandingsforhold:
Blandingsforholdet mellem kaffe og vand skal være 1:15.
1 – Person:
- 15 gram kaffe
- 250ml vand
2 – Personer:
- 30 gram kaffe
- 500ml vand
Guiden nedenfor tager udgangspunkt i en servering til 1-person.
Ved servering til flere personer så fordobles værdierne blot i guiden nedenfor med undtagelse af “Blooming-fasen” i trin 4, som altid er 50 gram.
Opskrift / Guide:
Trin 1:
Placer dit paperfilter i kaffetragten, og skyl det med kogende vand. Dette fjerner både papirsmagen og forvarmer din tragt. Hæld herefter vandet fra din kop eller serveringskande
Trin 2:
Tilføj den ønskede mængde formalede kaffe midt i det våde kaffefilter. Sørg for at kaffen er jævnt fordelt.
Trin 3:
Placer din serveringskande eller kop sammen med kaffetragten oven på en køkkenvægt. Nulstil herefter din vægt.
Du er nu klar til at brygge din kaffe!
00:00 – 00:10 min.
Fase 1
Blooming
Start timeren og hæld forsigtigt 50 gram vand midt i kaffetragten på 10 sekunder, så alt kaffen vædes.
Vent! Denne fase kaldes for bloom, hvor kaffen afgasser i det varme vand og gøres klar til brygning.
00:40 – 01:40 min.
Fase 2
Hæld nu langsomt 100 gram vand over kaffen i små cirkulære bevægelser.
Vær sikker på at kaffen vædes jævnt, så du ikke kun hælder det samme sted i tragten.
01:40 – 02:10 min.
Fase 3
Hæld endnu en gang 100 gram vand over kaffen igen i cirkulære bevægelser.
02:10 – 02:40 min.
Fase 4
Lad vandet løbe helt igennem og vent til alt vandet i kaffetragten er væk.
2 minutter og 40 sekunder er blot et pejlemærke for hvor lang tid det bør tage for dit vand at løbe igennem filteret.
Færdig
Server og nyd din friskbryggede Pour Over Kaffe!
Var din bryggetid meget længere end guiden? Så prøv at kværne dine kaffebønner grovere, således vandet løber hurtigere igennem.
Har du brug for en video gennemgang?
Se vores Youtube gennemgang:
“Jeg er en passioneret hjemmebarista, der gennem årene har dykket dybt ned i kaffens spændende verden. Jeg elsker at starte dagen med at eksperimentere og finde nye måder at gøre morgenkaffen endnu bedre på. Min mission er at hjælpe dig med at navigere i den store jungle af kaffemuligheder, så du kan få det bedste ud af din kaffeoplevelse – uden at det skal være kompliceret. Sammen kan vi gøre din kaffe til dagens højdepunkt.”